
مزایا و معایب سقف کناف
مزایای سیستم کناف
1- مقاومت این سیستم در برابر زلزله : به علت سبکی وانعطاف پذیری بسیار بالا
2- ایمنی : بدلیل اتصالات مناسب . در دیوارها و سقف های کاذب کناف معمولا اتصالات به صورت پیچی و مطابق ضوابط و آیین نامه های مدون انجام میشود.
3- سرعت اجرای بالا : سیستم کناف (در شرایط کاملا طبیعی ، با نیروی معقول ) نسبت به سیستم سنتی تا 4 برابر سریع تر قابلیت اجرا را دارا میباشد!!
4- اجرای راحت :به دلیل طراحی مناسب
5- وزن کم و طبعا کاهش هزینه: به دلیل نوع ساختار سیستم ( درصورت استفاده از این سیستم در دیوار نسبت به سیستم های متداول امروزی (مانند تری دی پنل ) به دلیل کاهش وزن قابل توجه بار مرده،در صورت محاسبه، اسکلت سازه تا % 25 سبک تر میگردد که به دلیل این صرفه جویی عملا اجرای دیوار کناف برای سازنده رایگان در می آید ! در صورتی که مهندسین محاسب بارگذاری را بر اساس دیوار کناف انجام دهند تفاوت قابل توجه ابعاد تیر و ستون و سبک شدن اسکلت را خواهند دید .
6- افزایش سطح مفید زیر بنا : به دلیل کاهش اشغال فضاتوسط دیوارها و پارتیشن های کناف
7- عایق حرارتی مناسب : سیستم کناف در صورت اجرای اصولی به شدت عایق حرارت می باشد.
8- عایق صوتی مناسب : فراموش نکنید در اجرای اصولی دیوار کناف کلیه المانهای فلزی با نوار های عایق از زمین و سقف مجزا شده و نیز دیوار کناف حتما باید تا سقف اصلی ( نه سقف کاذب) ادامه یابد .
9- پنلهای مقاوم در برابر حریق و مقاوم در برابر آتش سوزی
10- پنلهای مقاوم در برابر آتش و مقام در برابر رطوبت
11- قابلیت اجرا در کف تمام شده : بر خلاف پارتیشن های سنتی ، پارتیشن های کناف پس از کف سازی ، حتی بر روی سرامیک و سنگ(بدون تخریب ) قابل اجرا می باشند از این رو بهترین گزینه جهت عملیات باز سازی می باشند.
12- قابلیت فرم پذیری کناف بالامخصوصاً در بحث دکوراتیو 13- قابلیت تغییر فضاهای قدیمی وتبدیل به کاربریهای جدید با پتانسیل بالا )(کناف مناسبترین سیستم جهت کارهای باز سازی می باشد)
14- بازیافت بیش از 75 درصد مصالح مصرفی
15- کاهش نخاله های ساختمانی به میزان قابل توجه ! ( نسبت نخاله های ساختمان در سیستم کناف نسبت به سیستم سنتی 1 به 5 میباشد!!!که موجب کاهش هزینه های حمل مصالح ، کاهش هزینه ی نظافت و کاهش هزینه های تخلیه نخاله ها از کارگاه میشود ، به میزان کاملا محسوس)
16- کاهش اکیپ های کارگری در ساختمان ( به دلیل سهولت و سرعت اجرای سیستم کناف اکیپ های مختلف اجرای دیوار ( اعم از دیوارچینی،گچ و خاک ، سفید کاری ) به یک اکیپ اجرایی کاهش خواهد یافت ! ) حتی در صورت اجرای سقف کاذب کناف به جای سقف کاذب با میلگرد و رابیتس عملا در اجرای سقف کاذب اکیپ جوش کار ، رابیتس کار و گچ گار سقف را فقط یک تیم انجام خواهد داد.
17- عبور راحت تاسیسات از فضای مابین دیوار کناف بدون هیچ گونه تخریب
18- دسترسی سریع و مناسب به تاسیسات ساختمانی : دیوارها و سقف کاذب کناف به دلیل اتصال خشک ( استفاده از پیچ و عدم استفاده از ملات ) به راحتی قابل ترمیم میباشند ، همچنین در دیوار و سقف کاذب کناف در محل های پیش بینی شده دریچه های بازدید قرار می گیرد.
19- صرفه جویی کلی در مصالح ساختمانی : چنانچه طراحی استراکچر ساختمان بر اساس سیستم کناف باشد موجب صرفه جویی در مصالح به خصوص فولاد و سیمان وبی نیازی از برخی از مصالح نظیر گچ و آهک و خاک می شود.
20- بی نیازی کناف به جوش کاری : به دلیل بالا بودن مشکلات استفاده از برق شهری جهت جوش کاری کناف جایگزینی مناسب برای روش های پر هزینه سنتی می باشد.
21- جنبهای زیست محیطی :کاهش تولید زباله های ساختمانی غیر از صرفه جویی در هزینه دفع زباله هادرسطح ملی از جنبه حفاظت محیط زیست و استفاده بهینه از منابع کافی داری اهمیت است که همه با سیستم ساخت و ساز خشک کناف میسر است.
22- در صورت استفاده از سقف کاذب کناف نسبت به سقف کاذب سنتی مزایای بسیاری در پی خواهیم داشت ، از جمله:سرعت ، دقت ، کیفیت ، انعطاف قابل ملاحظه طرح همچنین هزینه ها ی کمتر کناف نسبت به سیستم سنتی ، عدم جوش کاری و کاهش هزینه های برق ، همچنین سهولت نظافت واحد ها ( به دلیل عدم به کار رفتن ملات) .
23- قابل برداشت و تعمیر می باشند و در صورت نیاز می توان به تاسیسات پشت آن دسترسی پیدا کرد.
24- امکان نصب چراغ های تزیینی روکار و توکار و نور مخفی برای افزایش زیبایی این نوع سقف وجود دارد.
25- سقف کناف نسبت به سایر سقف های تزیینی و دکوری از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر است.
کناف می تواند به عنوان یک پوشش ضد حریق و ضد آب بر روی سازه نصب شود. از کناف های ضد آب می توان در محیط هایی مانند آشپزخانه، استخر و سرویس های بهداشتی استفاده نمود.
سقف کناف پوششی عالی برای مخفی نمودن تاسیساتی است که در سقف تعبیه شده و نمایان هستند.
کناف ها عملکردی به عنوان عایق صوتی و حرارتی نیز دارند.
انعطاف پذیری کناف سبب می شود تا سقف در برابر زلزله مقاومت خوبی از خود نشان دهد.
این نوع سقف قابلیت رنگ پذیری دارد و می توان آن را به هر رنگی که دوست داشتید، دربیاورید.
۷۵ درصد مصالحی که در ساخت سیستم کناف مورد استفاده قرار می گیرد، قابل بازیافت می باشد.
معایب کناف
هیچ سیستم سازه ای چه در اجرا و چه درهنگام نظارت بدون عیب ونقص نیست ولی می توان گفت سیستم کناف دارای معایب کمتری نسبت به بقیه سیستم های موجود در کشور می باشد وبه همین خاطر چند موردی اشکالات فنی کار در اجرای نامطلوب سقف کاذب کناف می پردازیم :
1- عدم شاقولی پیشانی های سقف کاذب ( ناشاقولی المانهای قائم )
2- عدم رعایت گونیایی طرح هایی که قرار است به صورت مستطیل اجرا شوند
3- عدم رعایت فاصله مناسب آویز ها
4 – عدم رعایت فاصله مناسب سازه های بار بر
5- عدم رعایت فاصله مجاز سازه های پانل خور
6- عدم رعایت فاصله مجاز پرچ ها
7- عدم رعایت اجرای اولین آویز/سازه باربر/سازه پانل خور در فاصله مناسب
8- عدم استفاده از مصالح شرکت کناف ایران
9- عدم رعایت حصیر چینی پانل کناف
10- عدم اجرای پخ مناسب در پانل کناف
11- عدم رعایت فاصله بین دو پانل
12- عدم رعایت فاصله اولین پبچ از لبه پانل
13- عدم اتصال صحیح سازه تراز ( نبشی روی دیوار و پیچ های آن )
14- عدم تراز بودن زیرسازی/سقف کاذب اجرا شده در یک کد ارتفاعی
15- عدم اجرای پانل کناف عمود بر جهت سازه های پانل خور
16- عدم دقت در برش پانل
17- اجرای لبه کارخانه ای پانل در کنار لبه برش خورده کناف
18- عدم استفاده از نوار درزگیری در هنگام بتونه کاری
19- اختلاط نا مناسب بتونه کناف یا پودر ماستیک
20- عدم رعایت پهنای مناسب لایه بتونه کاری شده
21- عدم رعایت ساختار با کاربری و شرایط بهره برداری
22- عدم استفاده از نصابان آموزش دیده دارای صلاحیت اجرای کناف
23- عدم استفاده از ابزار مناسب
این فقط مشکلات متداول اجرای سقف کاذب بود و دیوار نیز اشتباهات متداول مخصوص خود رادارد.
بنا بر آنچه گفته شد سرپرستی و اجرای سقف کاذب کناف نیاز به تخصص خاصی دارد و در صورت اجرای نامطلوب سیستم های کناف در صورت عدم رعایت آنچه گفته شد نمی توان کناف را مورد سرزنش و نقد قرار داد ، زیرا کناف همانند سایر سیستم های برتر ساختمانی سالهاست در جهان به عنوان سیستم اصلی اجرای دیوار و سقف کاذب مورد استفاده قرار می گیرد.
0 دیدگاه